Sofie Nilsson kraft kommunikation

En löpande kommunikatör

För vissa kan löpning vara symboliserat med enkom negativa saker. Men för kommunikatören Sofie, handlar löpning om glädje, välmående och att utmana sig själv. 

Kraft kommunikation är Sofie Nelsson en relativt nytillträdd kommunikatör. I företaget är hon en av tre anställda som hjälper andra företag att stärka sin kommunikation i olika avseenden. 

- Rollen som kommunikatör är väldigt bred. Jag hjälper företag löpande med deras sociala medier, skriver texter och skapar innehåll till webb, till exempel. Jag trivs jättebra på Kraft! Vi är ett litet företag, men det är kul att vi kommer så nära varandra som vi gör, säger Sofie.

Innan hon kom till Kraft var hon, bland annat, marknadsassistent på Branäsgruppen. Nu är hon en del av en konsultverksamhet – något som skapar kontraster mot tidigare arbetsplatser.

- Det är många olika företag att hålla reda på, och alla har olika värderingar och strategier. Men det är roligt och ingen dag blir då verkligen inte en annan lik. På Branäsgruppen var det lite annorlunda på sitt sätt då det var väldigt säsongsbetonat med naturlig fokus på skidsäsongen. 

Springande Sofie

Sofie älskar att springa. Kombinationen av välmåendet som träning ger, och tävlingsmomentet som går att införa, har gett henne en stor passion i livet. 

Löpning får mig att må bättre!
Sofie Nilsson

Kommunikationsmomentet speglar också av sig i löpningen. Hon driver sitt instagramkonto, runningsofie, med stor framgång. I nuläget har kontot över 6 500 följare och där porträtterar hon sina dagar som löpare. 

- I början var det ett ”vanligt” konto, där jag lade ut andra saker också. Men på senare år har det blivit renodlat för löpning. Jag började blogga för tidningen Runners World, och efter det har det bara blivit mer och mer. 

Kontots framgång ledde till att hon, under ett års tid, valde att helt ägna sig åt löprelaterade arbetsuppgifter. Hon ordnade löpresor, träningsgrupper och var träningsinstruktör.

- Det var ett väldigt roligt år! Det var mycket jobb, men samtidigt väldigt kul och en ynnest att få ägna sig åt sin hobby – på heltid. Men jag kände att jag saknade känslan av att ha kollegor till slut. 

Har du tagit med dig någon kunskap från ditt instagramkonto till din roll som kommunikatör – och vice versa?

- Absolut! Det är ett ständigt lärande från båda håll. Jag tycker att kombinationen jag har nu, med att jag kan satsa på min löpning och att jobba som kommunikatör, är perfekt. Jag trivs jag väldigt bra med där jag är.