Hur anställer man egentligen någon i coronatider?

Vanligtvis brukar en rekrytering innebära massor av personliga möten och intervjuer, där vi lär känna varandra. Men hur gör man mitt i en pandemi när det inte alltid går?
LearningWell SW växer och söker nu systemutvecklare som vill vara med dem på resan framåt. Vi passade på att fråga deras vd Tord Larsson-Steen hur de går tillväga.

Hur kommer rekryteringen att gå till?

– VI vill verkligen lära känna personen bakom CVt och skapa en personlig kontakt. Då underlättar det såklart att vi kan använda anpassade digitala former, som videochatt. I sista steget när det ska skrivas kontrakt försöker vi ändå träffas fysiskt så gott det går. I dagsläget i coronasäkra former utomhus eller i rymliga lokaler.

Och sedan då – när nya kollegan är på plats, hur tror du att man bäst sätter in hen i verksamheten?

– Vanligtvis vill vi gärna att man startar på kontoret, för att så snabbt som möjligt bli en del av gänget. Här har vi dock fått anpassa oss för att följa de rekommendationer som finns och räknar med att den största delen kommer skötas på distans. Den nyanställde får en mentor som blir ett stöd tills han eller hon är riktigt inne i allt. En extra viktig roll nu när den nyanställde kanske inte träffar sina kollegor varje dag.

Hur blir man en del av företagskulturen om man inte kan ses i samma utsträckning?

– Visst blir allt lite svårare när man inte kan ses, men vårt dagliga arbete - som den nyanställde såklart är en del av - ska fortfarande bygga på våra värderingar. Dessutom har vi gemensamma Teams-fikan flera gånger i veckan då kollegor från alla LearningWell-kontoren deltar.

En så enkel grej som att sätta på webbkameran medan man dricker morgonkaffet gör att vi får utrymme att prata av oss med varandra. Det blir ett naturligt sätt för nyanställda att lära känna sina kollegor lite bättre.

Hur är tillgången på systemutvecklare i Värmland?

– Det har börjat poppa upp mycket it-jobb i Karlstad och konkurrensen om arbetskraften inom it-sektorn är hård. Att som ett mindre och ganska nischat bolag hitta rätt kompetens är inte alltid lätt. Speciellt i konkurrensen med alla storbolag. Det som jag tror talar för oss är att vi fungerar på ett lite annat sätt. Jag inbillar mig att vi inte är lika tydligt styrda av strukturer. Vi vill ha det platt, där alla med och påverkar morgondagen.

På LearningWell jobbar vi också med spännande kunder, vilket vi hoppas kan vara en anledning för duktiga medarbetare att söka sig till oss.

Och till sist? Vilket är ert fokus inför 2021?

– Vi fokuserar fortfarande på att vårt nybildade dotterbolag LearningWell SW, med kontor i Karlstad och Helsingborg, ska växa samman och bli ett. Vi jobbar vidare med vår konsultaffär och fortsätter utveckla våra it-produkter internt. Vi når sakta men säkert en stabil lönsamhet och hoppas nu kunna fortsätta växa.