Modig entreprenör invald i styrelsen. Hej Daniel!

Daniel Frykestam är en glad, kul och modig person som älskar friluftsliv och att utveckla företag. Det är tydligt. Och det tar en millisekund att ryckas med i hans entusiasm. Han är vd på Primeblade och i april 2022 valdes han in Handelskammaren Värmlands styrelse.

Han är entreprenör i grunden och uttrycker det som att han kan lite om mycket. Redan i högstadiet hyrde han ut snöskotrar. Sen köpte han sin pappas företag Maskinkonsult, som utvecklades till Bjälverud Yamaha Store mellan Sunne och Torsby. Och sen…

- Mitt entreprenörshjärta dog ut lite och jag bestämde mig för att sälja Bjälverud Yamaha store utan att veta vad jag skulle göra härnäst. Jag kom i kontakt med några grabbar som bestämt sig för att automatisera bort tråkig administration och förenkla företagandet och vi började jobba med och utveckla det som blev Wint redovisningsbyrå.

Fem år senare var han redo för något nytt. Han sålde sitt innehav i Wint och ryckte in som konsult på Primeblade. De tillverkar en förbrukningsartikel till tryckpressar - en rakel (skrapa) som ser till att det blir rätt mängd färg på trycket.

- De byggde ut verksamheten och en ny produktionslinje. Jag jobbade med organisationsfrågor och de växte snabbt och fort. Grundarna ansåg att de behövde ett annat ledarskap och så blev jag vd på företaget i februari 2019. 

Är mod lika med att lyckas?

Ja, det verkar så. Han ger sig in i nya projekt, med mod och utan en plan framåt. Det löser sig. Och det har det gjort hittills. Men framgången ligger nog i hur han driver företag.

- Jag brinner för att hjälpa de som använder produkterna. När jag sålde båtar så ville jag att mina kunder skulle kunna ha en bra semester utan krångel. På Primeblade handlar det om att få upp drifttiden i kundens tryckpress.

Att sälja något och sen släppa kunden är inte Daniels melodi. Han bygger relationer med kunderna, ser deras problem och utmaningar. Och löser dem.

Bra tillskott i styrelsen

Daniel hade aldrig ens tänkt på att det finns ett uppdrag att sitta i styrelsen i Handelskammaren. Men han blev nyfiken när valberedningen ringde upp och undrade hur han kunde göra skillnad?

- Motivationen till att välja in mig var att jag brinner för företagandet och att jag valt att driva företag ute på landsbygden. Och det är viktigt för Handelskammaren Värmland, att representera både storstan och landsbygden.

Vanligtvis sätter Daniel upp delmål i livet. Med en vilja av stål har han lyckats ändra livsstil, gått ner trettio kilo i vikt och sprungit runt Mont Blanc. Wow! Och drivkraften att nå mål kommer att bra till pass i styrelsen. 

- Jag är väldigt ödmjuk inför uppdraget. Det ska bli kul och spännande att få jobba och utvecklas med alla fantastiska människor i styrelsen. Jag hoppas att kunna bidra till att det blir enklare att driva företag i Värmland. Jag tycker också att infrastruktur och elbilsladdning är intressanta frågor just nu. Jag tror att utbyggnaden av laddstolpar kommer att tillföra mer. Man kommer att stanna där det finns och det gynnar näringslivet.

Välkommen till Handelskammaren Värmlands styrelse Daniel!