Anna Skärdin Elvenite

Närhet till vatten och nya utmaningar lockade tillbaka Anna

Det är inte ovanligt att flytta från Värmland för studier på annan ort. Vissa stannar kvar och får jobb i andra städer. Men efter några år kan saknaden av Värmland bli för stor.

Så var fallet för Anna Skärdin. 

Efter studier i Uppsala, och ett gäng år av jobb i huvudstaden, blev längtan hem till Värmland alldeles för stor för Kilstjejen Anna Skärdin. Nu var det dags att komma hem. 

- Vi ville flytta till Värmland av många anledningar. Dels var det naturen och närheten till både skog och vatten som lockade, men också att vara nära familj och vänner som man är på ett helt annat sätt här, säger Anna. 

Under en av Handelskammaren Värmlands träffar i Stockholm, Värmland Nästa, där värmländska arbetsgivare möter utflugna värmlänningar, fick hon upp ögonen för den expansiva IT-sektorn i länet. 

- Inledningsvis när jag tänkte på företag där jag kunde jobba, hamnade tanken lätt på de stora industrierna som alla känner till. Men under träffen på Värmland Nästa insåg jag att det finns betydligt mer än så. Som Elvenite, till exempel, ett expansivt bolag som digitaliserar livsmedelsindustrin.

Ja, det var just Elvenite som Anna Skärdin hamnade på till slut. Där jobbar hon med projektledning och affärsutveckling, både internt och mot kund.

- Det jag inte visste var att det finns många spännande bolag som gör väldigt mycket intressanta saker. Jag trivs väldigt bra på Elvenite och jag jobbar med allt från processförbättringar inom strategi och innovation, till att vara ansvarig för vårt traineeprogram. 

Vad är det bästa med att jobba på Elvenite?

- Det är ett härligt och aktivt gäng, och vi har väldigt kul tillsammans. Dessutom får jag chans till nya utmaningar och att ständigt utvecklas professionellt.