Chefsnätverk – Ny som chef

Är du ny i rollen som ledare och vill utveckla dig i din yrkesroll? Då är det här nätverket för dig!

Chefsnätverk - Ny som chef

Datum:

14 november 2024, kl. 09:00-12:00. Datum för träff 2-4 kommer ni gemensamt fram till i gruppen.

Plats:
Handelskammaren Värmland, Tullhusgatan 1A, Karlstad.
Pris:
7500kr per person exkl moms (fyra halvdagar, lunch ingår vid varje tillfälle)

Att vara ny i sin ledarroll kan emellanåt upplevas som svårt. Du kommer antagligen att hamna i situationer där frågor som för de flesta kan kännas ovana och besvärliga, och som det många gånger inte finns några självklara svar på, måste lösas. Att kunna få prata och dela erfarenheter med någon som varit i samma sits tidigare eller som är samma situation som dig själv just nu, kan vara ett gott stöd.

Erfarenhetsutbyte, bollplank och nätverk

Vill du diskutera kring hur man skapar balansen mellan att vara chef och kollega, hur konflikter kan hanteras eller kanske kring hur man som chef bäst prioriterar sin tid? I erfarenhetsnätverket Ny som chef får du möjlighet att tillsammans med andra i samma situation diskutera och vrida och vända på frågor som kan komma upp i din roll. Tillsammans utbyter vi erfarenheter, åsikter och tankar samt bygger nya relationer – relationer som förhoppningsvis bidrar till att du och de andra deltagarna även i framtiden kommer kunna vara bollplank och stöd till varandra.

Chefsnätverket hålls samman av en nätverksledare från Handelskammaren Värmland, men bygger på att du som deltagare är aktiv och bidrar med inspel, frågor och erfarenheter.

Det är deltagarnas förväntningar och behov som styr nätverksträffarnas tema. Vi kommer därför inför första tillfället att kontakta dig för att höra vad du vill få ut av nätverket och vilka frågor som du gärna vill diskutera.

Ibland deltar gästföreläsare med fördjupad kompetens inom ett önskat område, men framför allt tar vi del av varandras erfarenheter och lyfter egna frågeställningar. För att få ut mesta möjliga av träffarna kommer även deltagarna tillsammans överens om vilka förhållningsregler som ska gälla.

För vem är chefsnätverket Ny som chef?

Chefsnätverket vänder sig till dig som har medarbetaransvar och är, eller känner dig, ny i din chefsroll. Kanske leder du en ny grupp eller har blivit chef över gamla kollegor. Kanske har du hunnit jobba som chef ett tag eller precis skrivit på kontraktet. Och för dig som vill utbyta erfarenheter med andra som stärker dig i din roll och samtidigt bygga långsiktiga relationer.

Nätverket är för dig som arbetar på ett företag som är medlem i Handelskammaren Värmland.

Vi träffas vid fyra nätverksträffar

Chefsnätverket för dig som är ny som ledare har uppstart och första träffen den 14 november. Deltagarna sätter sedan gemensamt datum för resterande tre träffar.

Formatet bygger på att vi ses fysiskt på plats i Handelskammaren Värmlands lokaler eller på något av deltagarnas företag.

 

Vill du veta mer om chefsnätverket Ny som chef?

Är du intresserad av att vara med i vårt chefsnätverk men vill veta mer innan du anmäler dig? Hör av dig till Helena Englund, helena@handelskammarenvarmland.se, 072-56 40 85.

“Sammanhanget, tillhörigheten och gemenskapen har varit en stor del av det lyckade nätverket så vi fortsätter träffas, det är givet! Alla var öppna och delade med sig av sina erfarenheter. Samtliga träffar har varit givande och riktigt bra strukturerade av Helena på Handelskammaren som så snyggt styrde upp våra samtal, såg till att vi höll tiden och att alla inkluderades. Vi hade inspirerande föreläsare och många, långa och djupa diskussioner där man inte ville att tiden skulle ta slut. Jag längtar till varje ny träff och går alltid därifrån med en stor portion energi.”
Malin Karlsson, Holfast AB
“I nätverket ny som chef var vi ett gäng relativt nya chefer från olika branscher med varierande bakgrund. När vi träffades fick vi en frizon där vi kunde prata om allt från smått till stort som vi kände att vi behövde lufta och dryfta under sekretess. Vi fick också förmånen att lyssna på och samtala med erfarna ledare utifrån teman vi valt ut. Detta nätverk rekommenderas verkligen om du är ny som chef och vill utvecklas som ledare!”
Magnus Ericsson, Chef företag & Liv, Länsförsäkringar Värmland