Nyhet
| 2024-05-30

Flyg med oss till Almedalen den 26 juni

Är du nyfiken på Almedalsveckan, men tycker det är krångligt och dyrt med boende, resa och uppehälle på Gotland? Nu erbjuder vi nu ett enklare alternativ!

Onsdag den 26 juni flyger vi gemensamt från Örebro med Mälardalens Handelskammare till Almedalen över dagen och du som medlem i Handelskammaren Värmland har möjlighet att följa med. Vi har begränsat antal platser och det är först till kvarn som gäller.

Ta pulsen på politiken
Utnyttja möjligheten att ta pulsen på politiken och gå på seminarier som är intressanta för dig. Det blir en heldag med ny kunskap, tal, seminarier, inspiration och kontakter.

Vi avslutar dagen med ett gemensamt Almedals-mingel tillsammans med Business Region Örebro, Mälardalens Handelskammare och Sthlm-Oslo 2.55, där vi sätter fokus på det så kallade Säkerhetsstråket Karlstad Örebro.

Säkerhetsstråket Karlstad Örebro
Området mellan Karlstad och Örebro ligger mitt mellan huvudstäderna Oslo och Stockholm och utgör ett viktigt tillväxtstråk. Ett samarbete över länsgränserna handlar om att öka både attraktionskraft, tillväxt, säkerhet och välfärd i området. Här finns bland annat ett stort antal aktörer som verkar inom totalförsvaret och vars verksamheter expanderar kraftigt.

Information om resan
– Flyg* tur och retur Örebro Airport - Visby onsdag 26 juni
– Avresa 07:00, ankomst Visby 07:50
– Hemresa 21.00, ankomst Örebro 21.50.
– Transfer: Visby – Almedalen
– Sista anmälningsdag: 3 juni
– Pris per person: 10 600:-

Länk till detaljerat program och bokning.

*Denna flygning genomförs vid minimum 25 registrerade personer.

Program i Almedalen
Du väljer själv hur du sätter ihop ett program utifrån ditt behov. Här hittar du en länk till hela programmet i Almedalen.

Du kan också välja att delta på programmet som anordnas av Business Region Örebro på Greater Örebro Arena.
– 9.00-10.50. Invigning av Greater Örebro Arena. Hur kan det svenska säkerhetsstråket generera samhällsnytta?
– 12.00-13.00. Vilka investeringsmöjligheter innebär det svenska säkerhetsstråket?
– 13.00-13.50. Hur kan infrastruktur och näringsliv säkra Sveriges totalförsvarsförmåga?
– 14.00-14.50. Om vi har bråttom – hur kan vi snabbt bygga infrastruktur för Sveriges totalförsvarsförmåga? Oslo-Sthlm 2.55
– 15.00-15.50. Hur löser vi kompetensförsörjningen i det nya säkerhetsläget?
– 16.00-17.30. Mingel arrangerat av Handelskamrarna i Mälardalen och Värmland samt Oslo-Sthlm 2.55.

Varmt välkommen att följa med!

Om Almedalsveckan
Almedalsveckan är en unik mötesplats där samhällsfrågor lyfts fram i en öppen och demokratisk anda. Inga ämnen är för små eller för stora att diskutera, och här ges alla möjlighet att delta i samtal och debatter. Det är en plats där olika åsikter och perspektiv välkomnas och där alla är fria att delta i den demokratiska dialogen.