Nyhet
| 2024-04-26

Fyra nya ledamöter i Handelskammaren Värmlands styrelse

Vid årsmötet 2024 valdes fyra nya ledamöter in i Handelskammaren Värmlands styrelse. Med bakgrunder från olika delar av Värmlands näringsliv blir de ett perfekt tillskott och vi hälsar dem varmt välkomna till Handelskammaren Värmland.

Den 26 april genomfördes Handelskammaren Värmlands årsmöte. Då valdes Maria Axelsson, Westra Wermlands Sparbank, Pär Emanuelsson, Uddeholm AB, Filippa Lindberg, RZ ZamPart AB och Mikael Löfberg, Löfberg Invest, in som nya styrelseledamöter.

– Jag ser fram emot att arbeta tillsammans i den nya styrelsen och fortsätta vår resa för att stötta och främja Värmlands näringsliv, säger Malin Kilian, styrelseordförande i Handelskammaren Värmland.

Handelskammaren Värmland arbetar för att stärka hela Värmlands näringsliv och det finns en bred representation från länet i både fullmäktige och styrelsen. Vårt mål är att göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen.

– Jag ser att jag kan bidra med min kompetens inom den tillverkande industrin och exportfrågor. Jag kan också representera de mer nordliga företagen i Värmland som inte finns i direkt anslutning till Karlstad. Handelskammaren spelar en viktig roll när det gäller att agera kopplingsbox och samlingsplats för företag och som plattform för att driva övergripande frågor som infrastruktur, kompetensförsörjning och tillgången till el, säger Pär Emanuelsson, vd Uddeholms AB.

– Jag finns och verkar i de västra delarna av Värmland och kan bidra med insikt kring de behov och önskemål som finns hos företagen här. Som bank vill vi vara en självklar del i systemet för att driva tillväxt både lokalt och regionalt. Jag ser Handelskammarens roll som samlingsplats och mötesforum som central, där vi gemensamt kan arbeta med frågor kring till exempel hållbarhet, som är viktigt idag, men som kommer att bli allt viktigare framgent, säger Maria Axelsson, vd Westra Wermlands Sparbank.

– Det var verkligen roligt att få frågan om en plats i styrelsen! Jag hoppas jag kan bidra med perspektiv och kunskap inom exempelvis försvarsindustrin vilket är en bransch under kraftig tillväxt i både Värmland och Sverige. Handelskammaren tillför ett stort värde genom sina nätverk och kanaler och har också tillgång till bra forum för att driva gemensamma frågor, som berör många inom näringslivet. Säkerhet, hållbarhet och kompetensförsörjning är områden många företag kämpar med utöver sin kärnverksamhet och där kan support och bra idéer från Handelskammaren vara betydelsefullt framåt, säger Filippa Lindberg, vd RZ ZamPart AB.

– Jag hoppas kunna bidra med mitt engagemang, vana av styrelsearbete och erfarenhet av företagande i olika former. Det finns en styrka i den långsiktiga visionen och Handelskammarens stora medlemsantal ger en särskild slagkraft i viktiga frågor som infrastruktur. Ingen kan lösa problemen ensam, men genom effektiv samverkan kan vi bidra till Värmlands positiva utveckling, säger Mikael Löfberg, Löfbergs Invest.

 Tillsammans med resten av styrelsen är vi säkra på att Maria, Pär, Filippa och Mikael kommer att bidra till att stärka Handelskammaren och vi ser fram emot att arbeta tillsammans!