kompetensförsörjning
Nyhet
| 2023-06-09

Värmlands roligaste VD-jobb

Vill du sätta Värmland på kartan för starka företag och jobba för näringslivets framtid? Välkommen att söka ett av Värmlands roligaste VD-jobb!

Vi är en oberoende och privat finansierad förening med 1200 medlemsföretag som vill göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen. Ett annat sätt att uttrycka det är att vi är en röst, en mötesplats och en internationell hubb. Vi samtalar. Vi möts. Vi delar erfarenheter. Och vi engagerar oss. Vi samlas runt frågor som elektrifiering, hållbarhet, kompetensförsörjning, internationalisering och kommunikationer. Och vi pratar mycket om hur företagen i Värmland mår och vad dom behöver.

I VD-uppdraget för Handelskammaren Värmland är du med och utvecklar Värmland till att bli en ännu bättre plats för företagen. Tillsammans med 11 dedikerade medarbetare får du dryga 1200 medlemmarnas engagemang i ryggen, 48 fullmäktigerepresentanter och 9 styrelseledamöter som dina närmaste uppdragsgivare. 

Vi söker dig som delar synen på näringslivets avgörande roll för att Värmland ska må bra och vill vara en central kugge i att driva våra medlemmars viktigaste frågor framåt. Du blir ansiktet utåt och håller ihop Handelskammarens röst både externt och internt. I din roll som ledare får du en grupp engagerade medarbetare som jobbar med aktuella medlems- och samhällsfrågor här och nu, men också frågor av mer långsiktig karaktär.

Du är en person som går helhjärtat in för det du tar dig an. Din egen driv- och initiativkraft är stark och du förstår vad det innebär är att vara VD i en medlemsägd organisation.

Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att leda, bygga relationer, förstå sammanhang och leverera resultat.

För att lyckas i rollen krävs att du är väl insatt i samhälls- och näringslivsfrågor och att du är en skicklig relationsbyggare. Du kommer att ha daglig kontakt med företag, politiker och andra beslutsfattare. Ett redan etablerat nätverk är såklart en fördel.

Med väl utvecklad analytisk ådra och förmåga att snabbt sätta dig in i nya områden kan du prioritera vad som är viktigt utifrån medlemsföretagens behov. Du är bra på planering och struktur men samtidigt flexibel att ställa om när vardagen kräver det.

Med tydlig kommunikation kan du både engagera och hålla i en strategi utifrån föreningens ägardirektiv och du drivs av att leverera på uppställda mål. Du har en diplomatisk ådra och kan driva frågor framåt. Som VD i Handelskammaren Värmland kommer du att möta Handelskammarens medlemmar i olika forum. 

Du har en relevant akademisk utbildning och är analytisk både när det gäller ekonomi och samhällsfrågor. Du har erfarenhet, gärna i rollen som VD, av att leda människor som ser sig själva som ett lag.

Din ansökan

I den här rekryteringen samarbetar Handelskammaren Värmland med rekryteringsföretaget Maquire. Vid frågor är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult, Maria Hörnestam på Maquire 076-338 76 46. Välkommen att ansöka med CV och personligt brev på maquire.se. Vänta inte med att höra av dig, urval pågår och vi kommer ha intervjuer både före och efter semesterperioden.