Kathrine Löfberg

Kathrine Löfbergs Vänern

Kathrine Löfberg är kafferostare i fjärde generationen. Hon och hennes familj har alltid känt ett stort engagemang för Karlstad och Värmland, eftersom de vill att lokalsamhället ska fortsätta att utvecklas positivt.

– Förr var företag och näringsliv mycket mer en del av samhället och det tror jag vi som företag har kvar. Vi har en historia här och vi bryr oss på ett emotionellt plan. Sen är det klart att om vi på något sätt kan se till att Karlstad och Värmland är en bra plats att bo på så kommer vi lättare kunna behålla bra personal och rekrytera duktiga medarbetare, inte bara härifrån, utan också för att folk kan tänka sig att flytta hit.

Seglade mycket under uppväxten

Något Kathrine uppskattar särskilt med Karlstad och Sverige är allt vatten som finns runt omkring oss. Under uppväxten seglade hon mycket med familjen på Vänern och längs kusten och i snart tio år har hon suttit i styrelsen för Sjöräddningssällskapet.

– Vatten är väldigt viktigt för mig. Det blev tydligt när jag jobbade i Luxemburg. Där fanns inget vatten, utan bara en konstgjord sjö som vi åkte till när det var som varmast. I Vänern finns väldigt mycket att uppleva på nära håll. Att åka ut någonstans och lägga ankar en vardagskväll kan vara superlyxigt. Eftersom Vänern är så stor så får man ofta en härlig havskänsla.

Här är Kathrines bästa tips för att uppleva Vänern

Tynäsudden, Hammarö

– En fantastisk plats som jag har många fina barndomsminnen från, med sol och bad. När man åker ut dit så känns det som man är långt ifrån en stad fast man ändå inte är det. 

Båtbussarna, Karlstad

– Om man inte har egen båt så tycker jag det är fantastiskt med båtbussarna. Att man har möjlighet att åka till Jäverön och vandra, eller till Borgvik och Sliperiet som är så otroligt fint. Eller varför inte ta båtbussen till Bryggudden med alla trevliga restauranger. Det blir en annorlunda upplevelse.

Lurö skärgård

– Jag har inte varit där på väldigt länge, men jag minns det som otroligt vackert och vill gärna åka dit igen.

Bonustips: Norra Bohuslän

– Helt fantastiskt för den som gillar att segla. Ju mer norrut du kommer desto vackrare blir det med klippor som går över mer åt rosa nyans när man kommer norrut mot Koster och vidare. Otroligt vackert och många fina ställen att gå i land på. 

Foto: Sofie Sköld