Nätverk, Handelskammaren Värmland, Frukostträff
Nyhet
| 2023-10-20

Kommunikationsansvarig till Handelskammaren Värmland

Känner du till Handelskammaren Värmland? Vi är en oberoende och privat finansierad förening med 1200 medlemsföretag som vill göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen. Ett annat sätt att uttrycka det är att vi är en röst, en mötesplats och en internationell hubb. Vi samtalar. Vi möts. Vi delar erfarenheter. Och vi engagerar oss. Vi samlas runt frågor som elektrifiering, hållbarhet, kompetensförsörjning, internationalisering och kommunikationer.

Om rollen

Som kommunikationsansvarig har du det övergripande ansvaret för vår kommunikationsstrategi och du projektleder samt genomför kommunikationsinsatserna. Du kommer även att ha medarbetaransvar för en person.

I en mindre organisation som vår innebär rollen en omsättning av strategin i praktiken. I nära samspel med andra kollegor tar du fram strategier i ett långsiktigt perspektiv samtidigt som du jobbar operativt med löpande kommunikation och genomförande av aktiviteter samt projekt.

Ansvar för varumärkesstrategiska frågor ingår i arbetet, som också handlar om att omvärldsbevaka ur ett kommunikationsperspektiv. Dessutom kommer du att nätverka, skapa, utveckla och driva innehåll. Du kommer också att samordna och paketera koncept och aktiviteter samt få ut dessa i olika kanaler.

Du är trygg i det digitala kommunikations- och medielandskapet och vet hur man når fram i olika kanaler. Din drivkraft för att fortsätta utveckla den digitala kommunikationen kommer att säkerställa att vi når ut och får genomslagskraft för såväl medlemsrekrytering som för Handelskammarens utbud i stort.

Att inspirera och driva ”berättelsen om Värmland”, skapa engagemang och bibehålla samt stärka relationen med våra medlemmar är oerhört viktigt, liksom att positionera oss med en stark och tydlig röst i samhällsdebatten.

Vi tror att du:

 • - älskar kommunikation i ett brett perspektiv
 • - är en stjärna på att formulera och skriva bl. a nyheter, presstexter, inbjudningar, debattartiklar och remissvar
 • - har verktygslådan för att ta kommunikationsansvaret och erfarenhet av att stärka varumärken, men också av att bedriva påverkansarbete
 • - trivs i en snabbrörlig organisation med hög puls där ingen dag är den andra lik och kan på ett flexibelt sätt snabbt ställa om och agera på olika uppgifter
 • - drivs av att producera och leverera konkreta resultat
 • - är orädd att utmana invanda tankemönster, kommer med idéer för att utveckla och förbättra
 • - har ett genuint samhällsintresse och trivs med externa kontakter och utåtriktade aktiviteter
 • - är en van projektledare med beställarerfarenhet är kreativ med intresse för färg och form och rör dig vant i publiceringsverktyg för sociala medier, wordpress och nyhetsbrevstjänster.

  För att vara trygg i din kompetens och kunna fungera som ett stöd till dina kollegor i kommunikationsfrågor har du dokumenterad erfarenhet av kvalificerat arbete med kommunikation samt relevant utbildning inom området. Vi kommer att lägga stor vikt vid dina personliga egenskaper, särskilt din förmåga att bygga relationer, förstå sammanhang och kommunicera.

  Vad erbjuder vi?

  En bra plattform. Vi ser Handelskammaren som en bra plattform för samhällsengagerade personer som vill åstadkomma något med sina arbetsinsatser och göra skillnad för Värmland.

  En snäll och hållbar arbetsmiljö. Vi tycker att det är viktigt med ett roligt, ansvarsfullt och utvecklande arbete med balans mellan jobb och fritid. Hos oss är vi snälla mot varandra. Vi erbjuder ett flexibelt arbetssätt och möjlighet till distansarbete.

  Vill du utveckla och utvecklas tillsammans med oss?

  Berätta gärna varför du är intresserad av att arbeta hos oss och hur du ser framför dig att du kan bidra till att göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen. Vi tar också gärna del av en framgångshistoria från din yrkeserfarenhet som du är extra stolt över.

  Din ansökan vill vi ha senast den 17 november 2023.

  Observera att vi hanterar ansökningar löpande, vilket gör att tjänsten kan komma att tillsättas innan sista ansökningsdag.

  Om du har frågor om tjänsten är du välkommen att kontakta ansvarig rekryteringskonsult  Maria Starrin på tel 076-495 3666 eller mail maria.starrin@qtym.se