Nyhet
| 2022-06-10

Vi söker en skön kommunikatör till Arbetsmarknadskunskap Värmland/Åmål


Drivs du av att göra skillnad och att ha roligt på jobbet? Tänk dig att du kliver in i ett klassrum fyllt med ungdomar. Du har två minuter på dig att fånga dem. För att där och då, väcka deras intresse och engagemang under 60 minuter. Du gör det med din energi och personlighet. Och tillsammans med din kunskap om arbetsmarknaden motiverar du dem till att engagera sig i sin egen resa och framtid. Kan du se dig själv i den rollen? Då är det dig vi söker!

Bli en del av Handelskammaren Värmland

Vi är en oberoende och privat finansierad förening för företag i Värmland. Tillsammans är vi över 1200 medlemsföretag som jobbar för att göra Värmland till en ännu bättre plats för företagen. Vi gör det genom att vara en röst, en mötesplats och en internationell hubb. Hos Handelskammaren Värmland är du med och bidrar till vår vision för Värmland 2040 - att vi ska vara en dragningskraft, världen ska känna av oss, kunskapen ska ena oss och vi ska stå för hållbarhet. Med över hundra års erfarenhet är vi långsiktiga och uthålliga, samtidigt som vi är aktuella, snabbfotade och på’t. Alltid med hjärta för och i Värmland. Vi har en kultur som präglas av ständig rörelse, nyfikenhet och öppenhet för nya idéer som skapar värde för våra medlemmar. Vi har superengagerade medarbetare, jobbar tillsammans och har väldigt roligt på jobbet.

Du kommer att öka ungas kunskap om framtidens arbetsmarknad

VAD: Arbetsmarknadskunskap är vår satsning som drivs av arbetsgivare och skola i ett engagerat samarbete. Syftet är att öka ungas kunskap om framtidens arbetsmarknad och få fler att välja utbildningar som leder till jobb. Arbetsgivarna i Värmland och Åmål vill anställa personer med rätt kompetens och ungdomarna vill ha jobb. Vi vill förbättra matchningen!  Vi gör skillnad på riktigt genom att träffa ungdomarna, ansikte mot ansikte, och pratar om framtidens jobb och hur de ska ta sig dit. Varje termin träffar vi tusentals elever, på högstadiet och gymnasiet, och pratar med dem om framtidens arbetsmarknad. Vi pratar om var jobben finns, vilka utbildningar som leder till dessa jobb och vikten av utbildning, rätt attityd och erfarenhet för att vara anställningsbar. Vi gör det tillsammans med våra partners i Arbetsmarknadskunskap, som genom sitt deltagande hjälper oss att ge ungdomarna en aktuell bild av alla de möjligheter och fördelar som finns inom deras olika branscher.

Ungdomarna är vår nyckel, arbetsgivarna är vår motor och studie- och yrkesvägledarna våra bästa vänner

HUR: Ungdomarna är vår nyckel, arbetsgivarna är vår motor och studie- och yrkesvägledarna våra bästa vänner. Vi träffar ungdomarna med arbetsgivarna i ryggen och stöttar studie- och yrkesvägledarna. I det mötet sker magi. När ungdomarna inser att allt de gör, hur de beter sig, vad de siktar mot faktiskt spelar roll. Med små medel, som grym kunskap om framtidens arbetsmarknad och en härlig personlighet, går det att göra underverk bara på en timme.  Att lyfta upp framtid och arbetsmarknad tydligare i ungdomars liv är ett jobb som kräver många bundsförvanter. Därför deltar vi även på föräldramöten och jobbar nära lärarna så att samtalen kan föras vidare hemma vid köksbordet eller i klassrummen.

Du kommer vara ute bland skolor i Värmland samt Åmåls kommun och träffa ungdomar, medarbetare på skolan och föräldrar. Vi jobbar mycket nära de drygt 60 arbetsgivare som är en del av satsningen. Arbetet består även av att omvärldsbevaka och besöka arbetsgivare för att kunna ta deras berättelser med ut i klassrummen. Ena dagen kan du hålla föreläsning för hundra niondeklassare medan du nästa kan diskutera autonoma fordons påverkan på samhället med en vd på ett globalt bolag.

Du arbetar i ett team tillsammans med ytterligare en kommunikatör, i ett gäng av totalt 12 kollegor på Handelskammaren Värmland. Som medarbetare på Handelskammaren kommer du även att ha mycket företagskontakter, utöver de inom ramen för Arbetsmarknadskunskap, och på olika sätt bidra till Handelskammarens uppdrag.

Vi tror att du kommer att uppleva rollen som kommunikatör både som stimulerande och rolig om du;

  • drivs av viljan att inspirera, påverka och vill att ditt arbete ska göra skillnad.
  • har en positiv energi, lätt för att ta in andra människors perspektiv och att bygga relationer på ett ödmjukt och förtroendeingivande sätt.
  • har förmågan att ta till dig komplex information och vågar ta för dig i olika sammanhang.
  • älskar att vilja veta och lära.
  • är intresserad av och gärna redan insatt i kompetensförsörjning- och arbetsmarknadsfrågor, även om du givetvis får intern utbildning innan du håller egna inspirationslektioner.
  • är intresserad av samhällsfrågor i stort och hänger med i vad som händer i Värmland, Sverige och världen.
  • har planeringsförmåga, ordning och reda, kreativitet, kritiskt tänkande och är reflekterande samtidigt som du har förmåga att ständigt omvärdera det du trodde var rätt samt lösningsförmåga att i stunden, snabbt ställa om utifrån uppkommen situation.
  • tycker om att dela med dig av din goda energi, ödmjukhet, humor och ger ett förtroendeingivande intryck.
  • trivs med att ha många företagskontakter och att vara i en organisation som utvecklas och förändras.
  • kan röra dig i vitt skilda miljöer och ta allt och alla.

Tjänsten är en heltids visstidsanställning, med chans till förlängning, inom ramen för satsningen Arbetsmarknadskunskap. Satsningen pågår, i första hand, till 2024-05-31. Tillträde helst från september 2022.
Gymnasial utbildning är ett krav, har du eftergymnasial utbildning är det meriterande. Vi ser också att du har minst 1 års arbetslivserfarenhet. Då du i denna tjänst kommer röra dig i hela Värmland samt Åmål så behöver du ha körkort och gärna tillgång till egen bil. Du kommer jobba kväll ibland då föräldramöten sällan ligger på dagtid.

Sista ansökningsdatum 10 augusti

Är det dig vi beskriver?  Vänta då inte med att söka!
Sista ansökningsdatum är den 10 augusti, men vi tillämpar löpande urval och kan komma att tillsätta tjänsten före sista ansökningsdag.

Vi vill att du skickar in CV, personligt brev och en kort film (max 90 sekunder) där du berättar om varför du tror att just du skulle passa i rollen som kommunikatör hos oss på Handelskammaren.

Välkommen med din ansökan till karolina@handelskammarenvarmland.se
Filmen laddar du upp via länken nedan. Döp filen till ditt namn.

Läs gärna mer oss här på hemsidan och på arbetsmarknadskunskaps hemsida för att få mer koll på Handelskammaren Värmland och konceptet Arbetsmarknadskunskap.

Har du några frågor, hör av dig till Karolina!