Arbetsmarknadskunskap

Jonas AMK

Tillsammans minskar vi glappet på framtidens arbetsmarknad.

Många unga står idag utan jobb. Detta samtidigt som arbetsgivare runt om regionen vill anställa, men har svårt att hitta människor med rätt kompetens. Med en bättre matchning kan fler unga komma ut i arbete och arbetsgivarna hitta den kompetens de söker. Med Arbetsmarknadskunskap på schemat bygger vi ett starkare Värmland.

Varje termin träffar vi tusentals elever, på högstadiet och gymnasiet, och pratar med dem om framtidens arbetsmarknad. Vi pratar om var jobben finns, vilka utbildningar som leder till dessa jobb och vikten av utbildning, rätt attityd och erfarenhet för att vara anställningsbar.

Vi gör det tillsammans med våra partners i Arbetsmarknadskunskap, som genom sitt deltagande hjälper oss att ge ungdomarna en aktuell bild av alla de möjligheter och fördelar som finns inom olika branscher, så som teknik, IT, industri, vård, pedagogik, el, transport och byggnation.

Tillsammans får vi fler att utbilda sig ut i jobb. Tillsammans hjälper vi unga att ta ansvar för sin egen resa. Tillsammans minskar vi glappet på framtidens arbetsmarknad.

943
föreläsningar
50
partners
21 600
antalet elever vi träffat sedan starten
Vi har idag svårt att hitta kompetens inom bland annat el, mekanik och automation. Det är mest killar som söker sig till den typen av yrken och vi har ett jobb att göra för att locka fler tjejer. Det tror vi att vi gör bäst genom att träffa och prata med dem.
Sandra Jonsson, HR-partner, BillerudKorsnäs Gruvön
NYHET | 2021-05-05

24 000 elever får Arbetsmarknadskunskap på schemat

Det finns ett glapp på arbetsmarknaden, där många unga står utan jobb, samtidigt som många arbetsgivare har svårt att hitta rätt kompetens. Nu står det klart att Arbetsmarknadskunskap kommer på schemat för Värmlands och Åmåls alla högstadieelever, och även för en stor del av gymnasieeleverna, under de kommande tre åren!

Nyfiken på arbetsmarknadskunskap? Kontakta oss!

Mikael Björemo

Ansvarig marknad och event

Jonas Evaldsson

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Emma Jakobsson

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap