Arbetsmarknadskunskap

Tillsammans minskar vi glappet på framtidens arbetsmarknad.

Många unga står idag utan jobb. Detta samtidigt som arbetsgivare runt om regionen vill anställa, men har svårt att hitta människor med rätt kompetens. Med en bättre matchning kan fler unga komma ut i arbete och arbetsgivarna hitta den kompetens de söker. Med Arbetsmarknadskunskap på schemat bygger vi ett starkare Värmland.

Varje termin träffar vi tusentals elever, på högstadiet och gymnasiet, och pratar med dem om framtidens arbetsmarknad. Vi pratar om var jobben finns, vilka utbildningar som leder till dessa jobb och vikten av utbildning, rätt attityd och erfarenhet för att vara anställningsbar.

Vi gör det tillsammans med våra partners i Arbetsmarknadskunskap, som genom sitt deltagande hjälper oss att ge ungdomarna en aktuell bild av alla de möjligheter och fördelar som finns inom olika branscher, så som teknik, IT, industri, vård, pedagogik, el, transport och byggnation.

Tillsammans får vi fler att utbilda sig ut i jobb. Tillsammans hjälper vi unga att ta ansvar för sin egen resa. Tillsammans minskar vi glappet på framtidens arbetsmarknad.

348
lektioner 2019
46
partnerföretag
13 000
antalet elever vi träffat sedan starten
Vi vill bidra till att elever vill och vågar göra otraditionella utbildningsval, som leder till jobb för eleven och ökad jämställdhet och mångfald i samhället.
Helena Eriksson Löfbergs
Helena Eriksson, HR-direktör, Löfbergs

Jonas Evaldsson

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Mikael Björemo

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap