Arbetsmarknadskunskap

Tillsammans minskar vi glappet på framtidens arbetsmarknad.

Många unga står idag utan jobb. Detta samtidigt som arbetsgivare runt om regionen vill anställa, men har svårt att hitta människor med rätt kompetens. Med en bättre matchning kan fler unga komma ut i arbete och arbetsgivarna hitta den kompetens de söker. Med Arbetsmarknadskunskap på schemat bygger vi ett starkare Värmland.

Varje termin träffar vi tusentals elever, på högstadiet och gymnasiet, och pratar med dem om framtidens arbetsmarknad. Vi pratar om var jobben finns, vilka utbildningar som leder till dessa jobb och vikten av utbildning, rätt attityd och erfarenhet för att vara anställningsbar.

Vi gör det tillsammans med våra partners i Arbetsmarknadskunskap, som genom sitt deltagande hjälper oss att ge ungdomarna en aktuell bild av alla de möjligheter och fördelar som finns inom olika branscher, så som teknik, IT, industri, vård, pedagogik, el, transport och byggnation.

Tillsammans får vi fler att utbilda sig ut i jobb. Tillsammans hjälper vi unga att ta ansvar för sin egen resa. Tillsammans minskar vi glappet på framtidens arbetsmarknad.

Kommunikatörer Arbetsmarknadskunskap
Jonas Evaldsson och Johan Norbäck
1776
klasser
56
partners
38 000
antalet elever vi träffat sedan starten
Vi har idag svårt att hitta kompetens inom bland annat el, mekanik och automation. Det är mest killar som söker sig till den typen av yrken och vi har ett jobb att göra för att locka fler tjejer. Det tror vi att vi gör bäst genom att träffa och prata med dem.
Sandra Jonsson, HR-partner, BillerudKorsnäs Gruvön
Partnerföretagen gör lektionerna aktuella och verklighetsförankrade

Jonas ger lektioner i hur arbetsmarknaden ser ut

"Många har nog tyvärr en generell bild av att dagens skolelever bara vill bli influencers, youtubers, idrottsproffs eller gamers, men så är verkligen inte fallet. De har otroligt många kloka tankar och idéer om framtiden, vi behöver också bli bättre på att lyssna på dem", säger Jonas Evaldsson.

NYHET | 2021-12-22

Arbetsmarknadskunskap har träffat 9778 elever under 2021!

Rätt fantastiskt va? Vi har träffat 469 klasser och deltagit på föräldramöten igen. Skapat en ny föreläsning, Arbetsmarknadskunskap 2.0 och mycket mer. Ja vad säger man, 2021 vilket år!

Nyfiken på arbetsmarknadskunskap? Kontakta oss!

Jonas Evaldsson

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap

Johan Norbäck

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap