Clara Reijers

”Värmland gör mig så taggad på framtiden!”

Clara Reijers gör sin praktik på Handelskammaren Värmland där hon kommer vara på plats fram till januari 2022. Efter många år som utflyttad värmlänning längtade hon hem till rötterna och alla de möjligheter som Värmland har att erbjuda. 

Clara är uppvuxen i Karlstad men kände efter studenten att hon ville prova något nytt, ut och resa och göra allt det där hon längtat efter. Men Värmland är väl inte så dumt? 

– Nej absolut inte! Jag har nog egentligen alltid vetat att den dagen jag får familj vill jag tillbaka till Värmland, säger Clara. 

Så blev det marknadsföring och kommunikation 

Vid 19 års ålder lämnade hon Värmland för Norge och jobbade på olika ströjobb till en början. Allt för att kunna göra de resor hon drömt om.  

– Jag ville ju ut och resa mer! Australien var nästa planerade resa. Jag hade hört att man tjänade riktigt bra som lagerarbetare i Norge. Av en händelse hamnade jag hos en rekryteringsfirma och försökte övertyga dem att det var på lagret jag ville jobba, säger Clara. 

Det blev inget lagerarbete för Clara. Istället erbjöd de henne ett jobb där hon skulle få vara med på Norges digitaliseringsresa mot att stänga ner FM nätet för att gå över till digitalradio. Resan till Australien fick vänta. Det blev en annan typ av resa som innebar oändliga timmar i bil, längs små slingriga vägar på trollstigen. Med föreläsningar och event från Syd- till Nordnorge för att marknadsföra och informera om digitalradio.  

– Det var en spännande och lärorik tid. Norge var första landet i världen att stänga ner FM. Projektet var en utmaning med ett enormt informationsarbete. Det bidrog också till att mitt intresse för marknadsföring och kommunikation växte, vilket gjorde att jag valde riktning i min karriär, säger Clara.  

”Det känns SÅ bra att vara tillbaka!” 

Några år och ett antal flyttar senare är hon nu åter i Värmland och gör klart sin sista termin på Kommunikation och PR programmet på Karlstads Universitet. Hon har hunnit med att bo i USA där hon satt med i Svensk- Amerikanska Handelskammaren och en sväng på Adidas huvudkontor i Stockholm.  

– Det känns SÅ bra att vara tillbaka! Värmland gör mig så taggad på framtiden! Det känns som en bra plats att vara på för att kunna kombinera familjeliv och karriärmöjligheter, berättar Clara.  

Värmland passar Claras liv just nu. Som mamma till en 1,5 åring har både hennes tid och intressen förändrats. Hon älskar att resa, springa och spendera tid med vänner och familj.  

– Jag älskar närheten till naturen. Nu på sensommaren och hösten gillar jag att plocka svamp. Och att äta den, ler Clara.  

”Att känna pulsen på det värmländska näringslivet” 

Men Handelskammaren Värmland då, hur hamnade du här? 

– Jag har hört väldigt mycket gott om Handelskammaren Värmland, så jag ringde till Frida som är vd för att höra om det var möjligt att göra praktik hos dem under min sista termin. Och så blev det. Ryktet stämde, det är verkligen ett härligt gäng här på Handelskammaren. Jag har känt mig så välkomnad redan från första dagen jag var i kontakt med dem, säger Clara.  

Att få möjligheten att vara på en spännande arbetsplats där hon verkligen får känna pulsen på det värmländska näringslivet ger henne motivation och driv att ta sig ut i arbetslivet.  

– Det har verkligen fått mig att inse hur många framgångsrika och spännande företag vi har i Värmland, säger Clara.