Nyhet
| 2023-06-09

Handelskammaren: vi har träffat 4519 elever 2023!

Handelskammaren Värmland, med Jonas Evaldsson och Johan Norbäck i spetsen, träffar varje år tusentals elever, på högstadiet och gymnasiet, och pratar med dem om framtidens arbetsmarknad! Arbetsmarknadskunskap är ett uppskattat inslag i elevernas schema.

Sista lektionen är innan sommaren är avslutad. Handelskammarens satsning på Arbetsmarknadskunskap Värmland/Åmål ökar elevernas förståelse för näringslivet och vilka möjligheter som finns. Och håll i hatten, Johan och Jonas har träffat med hela 236 klasser och 4519 elever i 17 kommuner under terminen!!! Tillsammans med alla arbetsgivare som är partners pratar de om var jobben finns, vilka utbildningar som leder till dessa jobb och vikten av utbildning, rätt attityd och erfarenhet för att vara anställningsbar.

Vi vet, utifrån de samtal vi har med våra medlemsföretag, att många vill anställa men har svårare att rekrytera rätt kompetens. Arbetsmarknadskunskap är en långsiktig satsning. Genom att ge ungdomarna en aktuell bild av alla de möjligheter och fördelar som finns inom olika branscher, så som teknik, IT, industri, vård, pedagogik, el, transport och byggnation skapar vi förutsättningar för rätt kompetens i framtiden. Och därmed ett starkare Värmland. 

Tack vare våra partners är vår satsning Arbetsmarknadskunskap Värmland/Åmål möjlig! 🌟

Givande både för elever och partnerföretag

Utvärdering av lektion i Arbetsmarknadskunskap

Vi vågar påstå att Arbetsmarknadskunskap är givande både för elever och alla arbetsgivare som är partners.

”Jag tyckte den var bra då du blandade in underhållning i samband med fakta och allmän kunskap om arbetsmarknaden. Lektionen gav mig nya perspektiv och en tankeställare om att faktiskt ta reda på vad man vill bli och om man har förutsättningarna,” skriver en elev i utvärderingen av en lektion.

”Det är brist på IT-kompetens. Och som partner i Arbetsmarknadskunskap vill vi uppmuntra ungdomarna att göra tekniska val. Det vore ju jättebra om alla ungdomar hade någon slags IT-grund för framtiden. Kan vi väcka intresset och dessutom bygga medvetenhet om vårt varumärke, ger det stor effekt för oss på lång sikt,” säger Angelica Gustafsson på Stretch Addera.

”Vi ser direkta resultat av att Johan och Jonas via Arbetsmarknadskunskap föreläser hos oss i skolan. Det öka elevernas förståelse om näringslivet och vilka val som finns,” säger Malin Anderson, studie- och yrkesvägledare på Forshaga lärcenter

Vill du vara med och göra skillnad?

Tillsammans hjälper vi unga att ta ansvar för sin egen resa samtidigt som vi tar ansvar för att visa på vilka möjligheter som finns här i Värmland. Är du nyfiken, vill vara med och vill veta mer? Superenkelt – maila Jonas eller Johan.

Jonas Evaldsson

Verksamhetsledare Arbetsmarknadskunskap & kompetensfrågor

Johan Norbäck

Kommunikatör Arbetsmarknadskunskap