En traineetjänst blev hennes väg in – idag är hon analys- och insiktschef

20 000 studenter går på Karlstads universitet. Sandra Thörnstrand var en av de studenter som stannade i Karlstad efter examen. Vilken tur för Värmland. Och för NWT.

Sandra är analys- och insiktschef på NWT Media. Här snackar vi med en tjej som utstrålar både ett lugn och en professionalism som gör att vi gärna vill ta del hennes klokheter.

- Jag leder vårt analysteam på sex personer sedan ett par månader tillbaka. Vi gör alla typer av analyser för att verksamheten ska ha underlag till att bedriva sitt arbete för att utveckla NWT Medias produkter. Det är kul att driva avdelningen framåt och utveckla vårt analysarbete, berättar Sandra.

Higher Ambition Program – att verkligen satsa på någon 

Att bli chef var kanske inte vad hon absolut drömde om, men hon gillar det. Det är kul att kratta banan för andra. En traineetjänst blev hennes väg in 2018. Målet var att få ett jobb där hon ständigt utvecklas.

- Jag och Maja Hedin på Effect Management pluggade tillsammans på Karlstads universitet. Hon tipsade mig om att söka tjänsten som marknadskoordinator, en traineetjänst via Higher Ambition Program. Jag fick den och nu är jag där jag är. Så glad att de satsade på mig, säger Sandra.

Effect management driver Higher Ambition Program där företag och organisationer ansluter sig för att rekrytera unga personer. Ambitionen är att ge drivna och nyexaminerade studenter en kickstart i karriären. Något som Sandra tycker att hon fick.

- Jag tycker att programmet var suveränt. Det är kul att jobba på ett företag där de verkligen tror på mig och vill att jag ska lyckas. Jag blev supertaggad att driva min egen utveckling men också företagets. Det blir en win-win för båda parter.

Att gå ett traineeprogrammet med Higher Ambition Program innebär att du får en traineeanställning men även en modern ledarskapsutbildning av Effect Management. Introduktionen är ofta lite längre och mer omfattande. Vad anställningen innebär kan variera.

Från Karlstad till Stockholm. Nä.

Ja, att flytta till Stockholm var faktiskt på tapeten ett tag. Sandra har studerat på Brobygrafiska samt Information och PR vid Karlstads universitet. Hon ville ha ett kreativt jobb där hon kunde utvecklas.

- Jag tänkte faktiskt att jag skulle behöva flytta till Stockholm för att få ett utvecklande jobb. Tack vare möjligheter i Karlstad och sedan Higher Ambition Program blev det ingen flytt, vilket i efterhand känns bra. Jag gillar Karlstad och att vara nära familjen, berättar Sandra.

Traineetjänsten ger möjlighet för unga, som inte har världens längsta CV, att få in en fot och visa vad de går för.

- Det viktigaste är inte alltid vilket CV och meriter som finns utan att personen har driv, vill lära och utvecklas. Personlighet och inställning är viktigt, säger Sandra.

Effect Management gör första urvalet av ansökningarna. Sen får företagen och organisationerna själva göra djupintervjuer.

3 bra saker med traineeprogram 

Att bjuda upp studenter till dans är nyckeln till framgång.

- Företag anställer dig för att de verkligen tror på dig och din utveckling. Du får en kickstart i karriären och ett brett nätverk via programmet. Jag tycker att alla som får chansen ska ta den, avslutar Sandra.

På sikt blir dansgolvet populärt – fler väljer att stanna på ditt företag eller i din organisation och i Värmland!

Vill du söka en traineetjänst? Ansökan öppnar den 4 februari 2022.
Vill du som arbetsgivare vara med och anställa en trainee? Kontakta Maja Hedin maja.hedin@effect.se, Effect Management