Bjud in en student - få Värmland att växa!

Sprid kunskap idag och njut av kvalitativa jobbansökningar i framtiden. Vi kan få fler studenter att stanna. Kom igen, tillsammans får vi Värmland att växa!

Varje år flyttar ca 1000 nationellt rekryterade studenter till Karlstads universitet och Värmland. 80 procent av studenterna flyttar tillbaka till sin hemstad när de tagit examen. Men stopp. Här kan vi göra skillnad! Målet är att 100 företag ska engagerar sig och bjuda in studenter. Genom att behålla studenter som har drömmar, är kreativa och nytänkande kan vi få företag att utvecklas. Och det kan innebära att Värmland växer. Eller vad tror du?

Studenterna längtar. Mer än du anar.

Vi vet att studenter vill få kontakt med företag. De vill bli inbjudna. Och de längtar efter att få utvecklas med spännande företag. Det vet vi. Här har du öppet mål.

Anmäl dig här och nu. Superenkelt faktiskt.

Din intresseanmälan till studentsamverkan leder till att du blir inbjuden till ett första möte som hålls av Karlstads universitet. Efter mötet kan du sen välja att ha en vidare kontakt med universitetet där ni diskuterar ditt behov, studenternas och på vilket sätt du kan bidra. Du kan välja att se detta som din bästa varumärkes- och rekryteringskampanj någonsin.

Är du redo? Nu ser vi till att 100 värmländska företag engagerar sig! Tack!

Det är lättare att skapa rätt kontakt om vi vet i vilken bransch du verkar. För att inspirera andra kommer vi också att lägga upp ditt företagsnamn i listan över företag som intresserade av att samverka med studenter.
Du får en inbjudan via mail till ett första möte med Karlstad universitet.
Om mailen inte funkar, ringer vi dig!

Kompetenssäkra Värmland

Att dela med sig av kunskap ger tillbaka. Det vågar vi lova. Med en gemensam kraft kan vi se till att kompetenssäkra Värmland för framtiden. Hur gör vi då? Jo, vi bjuder in till examensjobb, praktikplatser, föreläsningar och mentorskap. Eller ännu enklare - vi käkar lunch tillsammans! Det är kontakten mellan människor som skapar möjligheter.

Handelskammaren 🧡 Karlstads universitet

Vi har valt att samarbeta med Karlstads universitet. För vi vill hjälpa Värmland att växa. Universitetet erbjuder ett smörgåsbord av olika sätt att komma i kontakt med studenter. Här får du ett urval:
- Gästföreläsningar
- Studiebesök
- Projektarbete/case - studenter löser ett verkligt problem.
- Mentorskap
- Examensarbete
- Branschträffar mellan studenter, lärare och företag.
- Campus Connect - ett nätverk som hjälper studenter in i arbetslivet.
- Studentmedarbetare - studenten pluggar på heltid men arbetar 25% i relevant bransch.
- Arbetsmarknadsdagar - Hotspot och specifika branschdagar som arrangeras av programledare.
- Studentprojekt - projekt där studenter kan engagera sig från ax till limpa för att få kontakt med arbetsmarknaden. Exempel Clear river racing och Eldkonst.

Dessa företag är redan anmälda. Tack för ert engagemang!

Anna-Karin Jeppsson, kommunikationsansvarig Handelskammaren Värmland

Anna-Karin Jeppsson

Kommunikationsansvarig