Ny rapport - Det globala Värmland

I vår nya rapport riktar vi strålkastarljuset mot Värmlands relationer med omvärlden.

– Värmlands näringsliv är superglobalt. Jämfört med övriga Sverige ligger Värmland faktiskt över genomsnittet i många mätningar, säger Handelskammaren Värmlands vd Frida Johansson.

Genom denna rapport, som Handelskammaren Värmland tagit fram i samarbete med WSP Analys & Strategi, vill vi öka kännedomen om det internationella företagsvärmland. Något som måste till, för att attrahera kompetens till Värmland, när man pratar regional utveckling och för att skapa rätt förutsättningar för globala företag, exempelvis när det kommer till kommunikationer.

Läs mer om rapporten här!

– Siffrorna talar sitt tydliga språk. Det som händer globalt, och Värmlands och Sveriges förmåga att svara på detta, är på många sätt avgörande för Värmlands tillväxt och framtid, menar Frida Johansson.

Tre goda exempel

Vid måndagens pressträff, där rapporten lanserades, bjöd vi in tre företag som alla verkar på en internationell marknad, med kunder, leverantörer och transportkedjor utanför landsgränsen. My Perfect Day, Thorills och Bro Bärgningsbyggen berättade tillsammans om hur deras globala vardag ser ut.

NWT rapporterar från träffen! Positiv utveckling för Värmlands globala handel

VF rapporterar från träffen! Värmland blir allt mer globalt

Copyright © Handelskammaren Värmland | Läs vår integritetspolicy

jail