Nyhet
| 2021-01-21

Ny rapport: Ljus i tunneln, längtan och tuffa utgångslägen

Är vi med klivet in i 2021 i början av slutet? Många sätter sin tilltro till vaccinet som ett ljus i tunneln och ett slut på pandemin, medan andra fortsätter ställa sig frågan om hur länge till man kommer att orka, innan det är slut på såväl kraft som pengar.

>>> Klicka här för att läsa vår tionde rapport av Så mår företagen i Värmland med anledning av covid-19.

En ögonblicksbild av pandemins konsekvenser för företagen i Värmland: hur ni mår, hur det går för er och vad ni tror om tiden framöver. 

Årets första rapport

I denna årets första rapport är bilden som tidigare spretig. Men aldrig förr har ytterligheterna varit så tydliga. Hur en del företag går in i 2021 med ett rekordår bakom sig, medan andra – mer än någonsin tidigare –  kämpar för sin överlevnad. 

2021 kommer att handla om investeringar, satsningar och rekryteringar, men också om tuffa beslut och avgörande ögonblick kopplat framförhållning och restriktioner samt om behovet av träffsäkra och snabba stöd. 

Ögonblicksbild från 130 samtal

Rapporten är en samling företagsröster som ger en bild av coronavirusets konsekvenser för företagen i Värmland. Vi skickar den kontinuerligt till beslutsfattare regionalt och nationellt och vi för samtal kring den för att lyfta de behov som ni har.

Se sammanställningen som en ögonblicksbild. Ert fokus, de utmaningar som ni står inför och de möjligheter som öppnas har hittills förändrats snabbt.

De samtal som vi haft med er under den senaste månaden har varit tuffa och sorgliga, men också glädjande, inspirerande och fyllda av värmländsk påhittighet. Den röda tråden är fortfarande omtanken. Omtanken för medarbetare, för affärsvänner, för sjukvården och för samhället i stort. Ni är många som tar ett stort ansvar och som gör insatser och uppoffringar nu - för att skydda oss värmlänningar och för att bidra till att trycka ner smittspridningen. Tack för att du kämpar på och gör det du kan.

Vännerna på Handelskammaren Värmland

Tidigare rapporter